Powered By Blogger

Thursday, January 29, 2015

Ilves jälle kuum teema


Kuu aja pärast toimub meil esimene ilvesereis. Ainult jumal ise teab, kuidas see meil õnnestub. Oleme ilveste kannul luuret teinud juba mitu aastat, nüüd on tõehetk käes... 

Ilves (Felis lynx) / Sven Zacek

Lund ja külma oleks vaja. Eile öösel oli õhuke lumekirme maha tulnud, käisin jälgi otsimas. Hommikune teekond puisniidule andis päris toreda tulemuse – kährik oli tuterdanud, metssiga ja orav üle tee läinud ning rebane oli halljänesele jahti pidanud. Puisniidult kostis mitmes suunas kõbistamist, rähnid olid täiesti olemas. Lepa otsas maiustasid urvalinnud, kokku oli neid ligemale 30. Lisaks sini-, põhja- ja rasvatihane, rohevint, leevike, veel keegi (kelle häälitsust ära ei tundnud) ja tagasiteel vasakut kätt raudkull elektriposti otsas ning paremat kätt hiireviu traadil saaki passimas.

Seejärel sõitsin metsasihile, kus üleeile olin värsked ilvesejäljed pildile saanud :)




Sain tookord veel kahed jäljed pildile, ma ei ole väga kindel, aga pakun, et  hunt oli läinud ning kährik tulnud... 


Sel hommikul uusi näha polnud, kuid metssigu oli üle tee läinud. Vaatasin üle ka rabaserva. Eemal põllu peal oli 18 tetre maas.

Edasi tegime koos Railiga väikse ringi autoga, võtsime kaamera ka kaasa. Paar põtra oli öösel ja metssea kari hommikul teed ületanud.
Põllu peal oli maas 6 tedrekukke ja üks kana (küll kanal ikka veab!). 
 
 

Pärnu maanteed pidi tagasi Lihula poole sõites oli ühe põllu peal veel 5 tetre. Kokku 30 tetre ühe hommikuga ja kõik muu pealekauba – pole paha?

Tarvo nägi ilvese jälgi möödunud nädalavahetusel Vormsil käies. 


Sel laupäeval lähen tõsisemale luurele – hommikul jalgsi ja õhtuhakul autoga. Seekord keskendun ainult ilvesele (ja hundile).

No comments:

Post a Comment