Powered By Blogger

Thursday, November 8, 2012

„Aga siin pole ju INTERNETTI ega midagi süüa...“


Milline imeline päev! Ma ei väsi imestamast, kuidas selge taevas ja päike meeleolule mõjub :) Pusisin ettekannet teha mitu päeva – töö ei läinud edasi ega tagasi. Eile hakkas idee paika loksuma ja täna hommikul oli kõik klaar!

Hommikul tõustes oli telefonis imearmas üllatus – sõnum Iisraelist. Minu päiksekiir Anette-Ly tuleb ema ja isaga puhkuselt koju.

„Annu, kas sa tahad homme koju sõita?“ Annu vastab, et tahan küll. Emme ja issi üllatunud: „Miks siis?“ Annu vastab: „Aga siin pole ju INTERNETTI ega midagi süüa...“. Siirus on liigutav.

 Valgeselg-kirjurähn (Dendrocopons leucotos) / Sven Zacek



Nädalavahetusel toksis suur-kirjurähn naabri maja katuseräästasse suure augu. Kuulsin hommikul toas valju kolkimist ja läksin õue kaema, kas keegi taob naelu seina. Ei tagunud midagi, rähn toimetas hoopis. Päris muhelema ajas, tekkis selline Andrese ja Pearu tunne... Hetk hiljem kuulsin tuppa Penijõe pargi jaoks täiesti võõrast häält. Võtsin binokli kaasa ja – usu või ära usu – musträhn toimetas teisel pool kraavi.


Musträhn (Dryocopus martius) / Remo Savisaar


Rähne on sel sügisel uskumatult palju. Tsäk ja tsäk kostab igalt poolt. Ain, minu hea kolleeg, kurtis, et ka tema maja seina on suur-kirjurähn otsustanud pesa tegema hakata. Lohutasin, et ilus ju, kui loodus ümber. Tema vastu, et eks ta siis kutsub lagled ja luiged ka pesa tegema.

Laanerähn (Picoides tridactylus) / Sven Zacek


No comments:

Post a Comment