Powered By Blogger

Thursday, March 28, 2013

Kevadised linnuretked 2013


Kas oled kunagi viibinud looduses siis, kui teised alles magavad? 
Kas oled osalenud vaatemängus, kus uhkete punaste peade ja välkuvate valgete tagumikega tedrekuked oma rituaalset pulmatantsu esitavad?

Saagem tuttavaks metsakanadega

Kana on kindlasti igaüks näinud ja nii mõnigi ilmselt ka maistnud. Aga on ka veel teistmoodi kanasid – need on metsakanad. Eestimaa metsades võib kohtuda kolme kanalisega – laanepüü, tedre ja metsisega. Linnuretkel näeme tetre ja kui õnne on, siis ka laanepüüd.
Hind alates 48 € in.
Grupi suurus 6-8 in.


Tedrekuked (Tetrao tetrix) / Arne Ader

Linnukevad Matsalus

Varahommikune linnuretk algab paadisõiduga Matsalu roostikus, kus on võimalik vaadelda merikotkaid, hallhaigruid, tuhandeid hanesid, luiki ja parte-varte. Roostiku kohal tiirutavad mustviiresed ja roo-loorkullid, kuulda võib hüüpi, ruiku ning väiksemaid roostikulinde. Mõnikord pistab kobras oma pea välja või sumab põder üle jõe. Edasi vaadeldakse linde Keemu vaatetornist ning Metsküla-Salmi rannaniitudel – tuhanded lagled ja haned jne.jne. Hommik lõpeb varase piknik-lõunaga.
Hind alates 55 € in.
Grupi suurus 6-16 in.


Valgepõsk-lagled (Branta leucopsis) / Lembit Michelson

    
Ööhääled roostikus

Silma looduskaitseala on tõeline roostikulindude paradiis. Siinsed rooväljad on Matsalu järel Eesti suurimad. Need on koduks paljudele linnuliikidele, kes just kevadõhtutel pakuvad mitmekülgset helikontserti. Alustuseks minnakse vaatetorni, kust avaneb vaade Sutlepa merele. Koos ornitoloogist giidiga tutvutakse esmalt järvel peatuvate asukatega. Siin võib näha toituvaid hallpõsk-pütte, tutt-ja punapea-varte, roostiku kohal lendavad roo-loorkullid, väikekajakad ja mustviired. Seejärel suundutakse kilomeetripikkusele laudteele, mis kulgeb otse roostiku vahel. Siin võib kuulda häält, mis kostub otsekui pudelisse puhumine. See on salapärane haigrulaadne lind – hüüp, kes turvalise pilliroomüüri tagant ilmutab end haruharva. Ja korraga võib tunduda nagu oleksime sattunud sumedasse augustiõhtusse. Otsekui ritsikad siristaks ja annaksid märku suve lõppemisest. Need on roo-ritsiklinnud, kes võivad oma katkematut sirinat lasta minuteid järjest. Kui see osav laulumees ise ei paku erilist silmailu, siis selle kontrastiks võib kohtuda kuningliku roohabekaga. Need pikasabalised kaunid linnud võivad sageli tulla matkajat piiluma üksnes mõne meetri kaugusele.
Hind alates 48 € in.
Grupi suurus 6-12 in.

Roohabekas (Panurus biarmicus) / Mati Kose


Ilusaid lihavõttepühi!

Lisainfo saamiseks ning oma reisisoovi edastamiseks helista 47 782 14 või 56 950 350 või võta meiega ühendust e-kirja teel: raili@naturetours.ee

No comments:

Post a Comment