Powered By Blogger

Thursday, October 21, 2010

Lasteaiaõpetajate õppereis Matsalu rahvuspargis


2010 aasta kevadel toimus lasteaiaõpetajate õppereis Matsalu rahvusparki. Projekti „Lasteaiaõpetajate õppereis Matsalu rahvuspargis” eesmärgiks oli keskkonnaalase väliõppe (õuesõppe) võimaluste tutvustamine ning võimalike suundade näitamine praktilise kasutusega. Sihtgrupiks lasteaiaõpetajad, kes edasiselt oleksid võimelised läbi viima praktilise suunitlusega väliõpet juba esmaselt lasteaia laste hulgas, kui ka võimalusega õpetajaid kasutada väliõppega seotud keskkonnaalaste õppepäevade läbiviimisel edasiste keskkonnateadlikkuse projektidega kavandatavatel õppepäevadel.

Õppereisi korraldaja leidmisel sai määravaks õuesõppe läbiviimise asukoht, vajaliku temaatika käsitluse oskused ja pädevus, varasemate tegevuste kvaliteetsus ning ka samalaadsete õppeprogrammide pakkujate vähesus. Eelnevat kokkuvõttes viis õppereisi läbi Kumari Reisid OÜ.

Õppereisi ülesehituses oli eelkõige käsitletav praktilise õppevormi suund, milles vaadeldi erinevate looduskoosluste, maastiku ning ka seadusandluste määratluste kasutuse võimalikkust väliõppe temaatikast lähtuvalt ning võimalusi selle viimisest lasteni ja seda just lastele huvitavaks ning arusaadavaks tegemist esile tõstes. Tutvuti lihtsamate praktiliste lahenduste ja vaatlusvormidega, mida on võimalik kasutada väliõppe käigus. Hilisema korraldatud küsitluse tagasiside oli äärmiselt positiivne ning paljus mainiti Kumari Reisid OÜ spetsialistide väga head kompetentsust ning huvitavat praktilist lähenemist õuesõppe temaatikas käsitletavale.

Piltide reas saab ka visuaalse, küll osalise, ülevaate tegevustest, mis toimusid õppereisi kestusel. Õppereisi raames õpitut kasutavad lasteaiaõpetajad juba igapäevaselt lasteaias õuesõppe tundides ning ollakse veendunud, et selliste õppereiside vajadus on tegelikkuses suurem ja seda nii õpetajatele, kui ka lastele. Loe edasi ja vaata pilte siit

No comments:

Post a Comment