Powered By Blogger

Thursday, September 25, 2014

ENT linnugiid Tarvo Valker osales Batumi Linnufestivalil


15.-21.septembril toimus Batumis (Gruusia) linnufestival, kus Eestit esindas eksperdina ENT giid Tarvo Valker. Tarvo tegi festivali ajal kaks ettekannet: „Spithami - a major flyway for the arctic waterfowls“ ja „Nature conservation in Estonia“.


Batumi linnufestivali peeti tänavu juba neljandat korda. Ürituse eesmärgiks on välisekspertide abiga juhtida tähelepanu Musta mere rannikul paiknevale tähtsale lindude rändekoridorile ja meelitada Gruusiasse enam linnuturiste. Üritust olid kajastamas ka mitmed kohalikud telekanalid.

Üritusel osalesid lisaks Eestile veel väliseksperdid Valgevenest, Armeeniast ja Aserdaidžaanist. Päeval külastati üheskoos kohalikega kuulsat röövlindude vaatluspunkti, avati uus linnuvaatlustorn Mtirala rahvuspargis ning toimusid ekskursioonid erinevatele kaitsealadele. Õhtuti peeti konverentsi, kus väliseksperid rääkisid enda riigi loodusest ja loodushoiust.

Üheskoos tõdeti, et Batumi piirkonnal on väga suur potentsiaal linnu-ja ökoturismi arendamiseks. Peamisteks kitsaskohtadeks on kohalike linnuvaatlejate vähesus ning aktiivne linnujaht, mille käigus tapetakse ka mitmeid ohustatuid linnuliike. Kindlasti peetakse Batumi linnufestivali ka tuleval aastal.

Vaata ka Batumi Raptor Count Autumn 2014 galeriid...
 

 Rändavad must-toonekured / Tarvo Valker
 
 Jahikullide pidamine on Gruusias jätkuvalt väga levinud / Tarvo Valker

Batumist möödub igal sügisel miljon röövlindu / Tarvo Valker

Tarvo Valker on vasakul

Tarvo Valker on vasakul

Tarvo Valker on vasakul


No comments:

Post a Comment