Powered By Blogger

Tuesday, November 1, 2011

Eesti köögi tutvustamine

Peame oma loodusreiside korraldamisel väga oluliseks koostööd kohaliku kogukonnaga. Vahetu kogemus, mille külastaja saab ehedal talupiknikul maainimesega juttu ajades ja temalt käsitööd või aiasaadusi ostes, ei ole võrreldav ühegi gurmeerestorani lõunaga. Seepärast kutsume Teid üles osalema rahvuskööki iseloomustavate roogade tooteesitlustel. Loe tutvustust allpool:

Maarjamaad on tähele pandud. Olgugi et Eesti on tibatillukene ja suure ilma mõõtkavas mikroskoopilise majandusväärtusega.

Meie, eestlased, saavutame tähelepanu sestpeale kui suudame olla mitte ainult sõbralikult avatud, vaid sealjuures ka meeldivalt meelde jääda.


See on meie ülemaailmseks märkamiseks ilmtingimata tarvilik, kuid ilmselgelt mitte piisav - aga kas on võimalik armastusväärselt meelde sööbida?

Kuidas saavutada usaldusväärsus ja maandada risk, et äritegevusele ruumi teha?

Kuidas oleks kui prooviks rahvusliku köögi kaudu? Meie oma rahvusliku maitse esitlemise kaudu!


Nüüdsest pole vaja enam unistada välismaa rahvaste maitsemeelte vallutamisest - seekord me oleme otse kutsutud seda tegema...


Eesti Konkurentsieeliste Konverentsisarja raames korraldavad Libertas Instituut MTÜ, meie rahvuskööki iseloomustavate roogade praktilised tooteesitlusi võimaldavad üritused neile, kes sooviksid pakkuda oma retsepti järgi valmistatud rahvusliku aktsendiga toitu tutvustamiseks välismaa klientidele.

Esitlusele tuleva rahvusliku aktsendiga roa loomise eelduseks on, et Teie esitatud retsept valituks asjatundjate poolt, misjärel peaksite olema valmis esitlema Eesti rahvusliku kööki esindava roa valmistamist ise(inglise keeles).


Osalema on teretulnud kõik - nii asjaarmastajad kui profikokad, nii kodused turismiköögid kui restorani-köögid. Meie üritus ei ole ainult niiöelda eliidi või tippkokkade asi. Me otsime autentset Eesti köögi rahvusliku maitse ainuomast sähvatust...

Esitlemiseks valitud rahvusliku köögi sugemetega roa osisained võiksid olla võimalikult lihtsad, roog ise lihtsalt valmistatav ning selle valmistamise õpetamine samuti vähemalt niipalju lihtsalt arusaadav, et see innustaks võõramaalasest huvilist sellise toidu valmistamist ise proovima. (Iga osavõtja võib välja pakkuda 2-3 rooga - rohkemaks ei ole esitlusel aega.)


Tulemus peaks olema mugavalt ning käepäraselt söödav. Ärge ainult ajage pakutavat rooga liiga keeruliseks.

...ja siis - kellegi jaoks Teie hulgast võib osaks saada pakutava rahvusroa välisesitlus "Taste Award 2012" üritusel Ameerika Ühendriikides - ei vähem ega rohkem kui kõikide maailma staaride mekas Hollywoodis!


Eestis esitatud road ei võistle - me saame oma kööki tutvustada.

"Taste Award 2012" auhindade hulgas on nädalane tutvumisreis Eesti rahvusliku köögiga ühenädalase tutvumisreisi kujul Eestisse.

Ootame julget pealehakkamist Eesti köögikultuuri ja rahvuslike roogade tutvustamiseks kõikidele maitsemeeltele, mis suures ilmas leida on


Huvilistel paluvad korraldajad registreerida osavõtt ja küsida lähemalt lisainfot:

Aarne Toomsalu, Libertas Instituut, Sünergia üksus
(aarnetoomsalu@gmail.com ; telefon: 8802869)

No comments:

Post a Comment