Powered By Blogger

Tuesday, May 20, 2014

Estonian Nature Tours osales Po Delta Birdwatching and Slow Tourism 2014 messil


Estonian Nature Tours (ENT) osales rahvusvahelisel Po Delta Birdwatching and Slow Tourism messil (Itaalia) eksponendina esimest korda.  Huvi Eesti loodusväärtuste vastu oli suur. Nelja messipäeva jooksul külastas ENT väljapanekut ligemale 300 loodushuvilist. ENT messiboksi kujunduses kasutatud printfotod ja bännerid täitsid sajaprotsendiliselt oma eesmärki. Pildid karust, ilvesest, põdrast, rähnidest ja kakkudest, kirjuhahast, valgepõsk-lagledest, aga ka orhideedest ja puisniitudest tekitasid paljude Itaalia loodusturistide seas elevust. Kõige suuremat huvi tunti looduses pildistamise võimaluste vastu Eestis. ENT osalemine ja kaks ettekannet, Estonia – the heart of European wildlife ja Estonia – a shelter for Western Taiga forest birds (esitaja Marika Mann) olid äramärgitud ka Po Delta messikataloogis.

Foto: Tuuli Mann

ENT tutvustas Eesti loodusväärtusi ka kohalikele ajakirjanikele. Itaalia suurim keskkonna- ja kultuuriajakiri, Oasis (tiraaź 35 000), soovib tulla tutvumisreisile juba mõne nädala pärast. Tutvusmireisi tulemusena ilmub ajakirjas artikkel ning sellele lisaks tehakse reportaaz Itaalia rahvuslikule TV kanalile 5 (telesaade l'Arca di Noè, vaatajaid 4 miljonit). Teine populaarne loodusajakiri Natura (tiraaź 7000) on kinnitanud oma soovi tulla tutvumisreisile oktoobri alguses.

Messitöö kõrvalt leidsime aega vaadelda ka linde (flamingod, naaskelnokad, karkjalad, tumetildrid, kääbuskormoran jne.) ja külastada Bardello luhaniitu, kus õitsesid tuhanded orhideed (Anacamptis laxiflora). Palju tänu meie saatjatele – Mr Conca, Mr Giacinio, Mr Fiorini!

Foto: Tuuli Mann

Foto: Tuuli Mann

Foto: Tuuli Mann

Vaata galeriid siin...

Rahvusvaheline Po delta Birdwatching Fair 2014 toimus 1.-4.mail Po Delta Pargis Comacchios (Ferrara maakond). Nelja päeva jooksul külastas messi ligemale 35 000 huvilist, mis on kõigi aegade rekord. Kõik ümbruskonnas asuvad majutusasutused olid broneeritud, messi külastasid ka välismaalased. Eksponente oli kokku 80, sealhulgas osalejad Hispaaniast, Rootsist, Saksamaaalt Eestist, Sloveeniast, Albaaniast. Horvaatiast, Montenegrost, Hollandist ja Suurbritanniast. Esmakordselt olid esindatud tipptasemel optikafirmad, samuti rahvusvahelise kandepinnaga linnu- ja looduskaitseorganisatsioonid ning loodusajakirjad. Messi ajal viidi läbi hulganisti tasuta jalgsi-, ratta- ja paadiretki ning korraldati õpitubasid peredele ja koolidele.

Foto: Tuuli Mann

Foto: Tuuli Mann




No comments:

Post a Comment