Powered By Blogger

Wednesday, March 21, 2012

Kevad! Kevad! Kevad!

Täna hommikul külastas lindude söögimaja Mr Suurnokk. Oli temal vast suur nokk... Ta käitus sõbralikult. Rohevindid, siisikesed, leevikesed, tihased ja puukoristajad - kõik said segamatult edasi toimetada.

Rohevint / Wikipedia

Rasvatihane / Lembit Michelson

Eelmisel nädalal Tallinna sõites nägin Laitse kandis vöötkakku, istus elektriliinil otse tee ääres. Mõni päev hiljem käisin raba servas tetresid kaemas. Ilus päikesepaisteline hommik oli. Neli kitse sõi eemal, rebane luusis metsaservas ja üksik tedrekukk vahtis kaugemal puu otsas. Hiljem maandus lumele veel üks ja puu otsa tuli teine juurde. Päris mänguks veel ei läinud, kuid juba sättisid. Tagasi tulles tahtsin "lõigata", kuid vajusin ühe jalaga kraavijääst põlvist saati vette. No oli see vast deja vu - tundsin end kaheksa-aastase kooliplikana.

Tedred / Arne Ader

Händkakk / Sven Zacek

Ühel õhtul Pärnust koju sõites lendas händkakk napilt üle tee, päev hiljem lonkis kährik pimeduses auto eest põõsastesse. Laululuiged lendavad üle katuse, valgeselg põristab hommikuti pargis, veetase Penijõel ja Kasaril tõuseb iga päevaga.

Autor: Kristjan Lepp

Sel aastal esmakordselt on võimalik Matsalu rahvuspargis kanuutada juba alates 15.aprillist, Keskkonnaamet on selleks meile eraldi loa andnud. See aeg on imeline. Kasari luht kaigub saabuvate rändlindude hõigetest - sajad ja tuhanded väike- ning laululuiged, haned, pardid-vardid... sa lihtsalt pead seda ise nägema ja kogema. Kutsu sõbrad kaasa ja tee varakult broneering, ilus aeg ei kesta kaua!
Võta meiega ühendust: info@naturetours.ee või helista: +372 5349 6695

Üleujutus Matsalus / Pille Kaisel

No comments:

Post a Comment